POBJEDA TOTENHEMA

Kejn i Son rekorderi Premijer lige

Postigli su Spursi tri gola u prvih pola sata i već tada ‘završili posao’

Hari Kejn. Arhiva

G. Š.

26.2.2022

Fudbaleri Totenhema ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju Lidsu u 27. kolu Premijer lige (0:4). Postigli su Spursi tri gola u prvih pola sata i već tada ‘završili posao’. Izabranici Antonija Kontea na pravi način su reagovali na poraz od Barnlija prije samo nekoliko dana.

Već u desetom minutu, poslije asistencije Rajana Sesenjona, u odličnoj situaciji se našao Met Doerti, koji je zakucao loptu po sredini gola. Bio je to njegov prvi pogodak ove sezone. Samo pet minuta kasnije uslijedila je majstorija Dejana Kuluševskog. Izdržao je pritisak rivala, te poslije solo prodora uputio precizan šut. U 27. minutu je već bilo 3:0 za goste. Hari Kejn je iskoristio fantastičan centaršut Hejberga.

Napadao je Totenhem i u nastavku, imali su gosti još nekoliko izglednih šansi, ali rezultat se ponovo promijenio tek u 84. minutu. Hjeon Min Son je upisao 10. gol u Premijer ligi ove sezone. Korejanac je gol postigao posle asistencije Kejna. To je 37. pogodak u kojem su učestvovali njih dvojica, čime su postavili rekord Premijer lige, analizira SK.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.