U SUSRET PRIJELAZNOM ROKU

Njukasl ponovo kupuje u Lionu: Spremili 59.000.000 eura za još jednog Brazilca

Moram da prođem kroz proces opservacije i analize nastupa i profila igrača, kako bi procijenio da li stilom odgovoara onome što želimo od tima - rekao je Edi Hau

Lukas Paketa. Arhiva

G. Š.

26.5.2022

Od kako je dobio nove vlasnike, na čelu sa saudijskim princom Mohamedom bin Salmanom, Njukasl je potrošio "svega" 100.000.000 eura. Ispunio je cilj, bez drame opstao u elitnom rangu poslije očajnog prvog dijela sezone i sada se sprema za ozbiljan šoping. U januaru je napravio pun pogodak angažovanjem Brune Gimaraiša iz Liona, pa bi ponovo da pazari na Žerlanu. Kako javlja "Times", "Svrake" žele Lukasa Paketu i za njegove usluge su spremne izdvojiti 59.000.000 eura.


Na radaru brojnih klubova

Paketa je u evropski fudbal stigao u januaru 2019. godine. Potpisao ga je Miilan iz Flamenga za 35.000.000 eura. Mnogo se očekivalo od njega na San Siru, ali nije se dobro pokazao i prije dvije godine je prodat Lionu za 20.000.000 eura.

Procvjetao je u Francuskoj, zaradio "desetku" i postao jedan od najboljih igrača tima sa Žerlana. Našao se na radaru brojnih klubova, pričalo se da bi Leonardo, koji ga je doveo i u Milan, mogao da ga preseli u PSG, a sada je samo jasno da će ga Lion dobro unovčiti tokom ljeta. Ekipa Pitera Bosa se nije izborila za plasman na evropsku scenu i sada mora da (po)krpi gubitke.

Njukasl je za Gimaraiša izdvojio 42.000.000 eura, Brazilac se za kratko vrijeme odlično uklopio i pokazao da bi mogao izrasti u jednog od boljih vezista Premier lige. Nesumnjivo će biti centar projekta na Sent Džejms Parku i u budućnosti, a s ozbirom na to da upravo sa Paketom ima odlične odnose, jasno je odakle želja "Svraka" da ga potpiši. I da neće žaliti novac.


Brazilski tandem

- Moram da prođem kroz proces opservacije i analize nastupa i profila igrača, kako bi procijenio da li stilom odgovoara onome što želimo od tima. Znam za Brunin odnos sa Lukasom Paketom. Može da bude od pomoći to što se poznaju, rekao je Edi Hau na konferenciji za medije pred završnicu sezone.

Interesovanje Njukasla je očigledno ozbiljno, teško da će iko finansijski moći da mu parira, pritom Paketu u klubu već čeka dobro poznato lice - čini se da će u narednoj sezone brazilski tandem držati vezni red "Svraka".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.