PREMIJER LIGA BIH

Poluvrijeme na Grbavici: Zrinjski vodi, Peljto razbjesnio domaću publiku

U istom terminu igra se još jedan zanimljiv duel, na utakmici Sarajeva i Borca nema golova

E. Ć.

8.10.2022

Sa utakmice na Grbavici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Fudbaleri Zrinjskog vode nakon prvih 45 minuta derbija 13. kola Premijer lige BiH na Grbavici protiv Željezničara (1:0). "Plemiće" je u vodstvo doveo sjajni Mario Tičinović koji je lijepo pogodio u 30. minuti utakmice.

"Plavi" su neposredno prije gola Tičinovića protestvovali kod glavnog sudije Irfana Peljta tražeći penal zbog igranja rukom Slobodana Jakovljevića. No, najbolji bh. sudija nije pokazao na bijelu tačku. Umjesto toga pokazao je na korner. Semir Štilić je ubacio iz ugla, a Josip Čondrić je uhvatio loptu i odmah je poslao u kontru.

Nakon nespretne reakcije Omara Beće, lopta je došla do Tičinovića, a ovaj se namjestio na lijevu nogu i savladao Josipa Bendera. 

U istom terminu igra se još jedan zanimljiv duel u Zenici između Sarajeva i Borca, gdje nije bilo pogodaka. U 13. minuti fudbaleri Sarajeva su sa dva dalekometna pokušaja zaprijetili na gol Pavlovića, prvo je šutirao Čataković, a onda i Varešanović no nije bilo pogotka za bordo tim.

Borac je odličnu priliku imao u 20. minuti, ali je Šahinović zaustavio šut Piščevića. Banjalučani su propustili veliku šansu u 34. minuti. Tatar je dobio loptu na pet metara od gola, šutirao je, ali je Đokanović u posljednji čas spasio svoj gol.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.