SIMPOSAR

Halilhodžić, Pešić, Spahija, Petrović, Kustić... dolaze u Sarajevo

Svečana ceremonija otvaranja bit će upriličena u četvrtak, u Gradskoj vijećnici

Vahid Halilhodžić. Arhiva

Piše: G. Š.

12.10.2022

Sarajevo će narednih dana biti sportski centar regiona. U glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 13. do 15. oktobra bit će održan 11. međunarodni sportski simpozij “Simposar - Sarajevo 2022.”.


Panel diskusije

I ove godine na jednom mjestu okupit će se brojni sportski velikani, nekadašnji saigrači, rivali i prije svega sportski prijatelji, koji će evocirati uspomene na vremena kad su publiku dizali na noge, ali i mlađim generacijama prenijeti dio svog bogatog znanja i iskustva.

Na ovogodišnjem Simposaru će učestvovati: Vahid Halilhodžić, Svetislav Pešić, Neven Spahija, Vladimir Petrović Pižon, Marijan Kustić, Nikola Nikić, Samir Avdić, Predrag Pašić, Mersad Kovačević, Tadija Kačar, Mehmed Buza i Tarik Hodžić.

Svečana ceremonija otvaranja “Simposara 2022.” bit će upriličena u četvrtak, u Gradskoj vijećnici u Sarajevu od 18.30 sati, kada je planirana i dodjela nagrada za životno djelo i vrhunska sportska dostignuća. Također, sudionici ovog događaja govorit će o životu, liku i djelu fudbalske legende Ivice Osima koji nas je napustio 1. maja ove godine.

U radnom dijelu “Simposara 2022.”, drugog dana, planirane su tri panel diskusije u hotelu Evropa od 11 i 19 sati: Ususret FIFA Svjetskom prvenstvu „Katar 2022“ (učesnici predstavnici fudbalskih saveza iz regiona), Nogometni/fudbalski razgovori - 30 godina UEFA Lige prvaka (učesnici brojni istaknuti igrači i treneri iz BiH i regiona), te Košarkaški razgovori - Eurobasket 2022. (posebni gosti Svetislav Pešić i Neven Spahija).


Svetislav Pešić. Arhiva

Sportske zvijezde

“Simposar” je najveći regionalni sportski simpozij koji je u Sarajevo u prethodnoj deceniji doveo najveće sportske zvijezde. Ivica Osim, Don Šovolter (Showalter), Igor Štimac, Joško Vlašić, Amel Tuka, Miroslav Ćiro Blažević, Davor Šuker, Dragan Džajić, Razija Mujanović, Mehmed Janjoš, Zdenko Jelić, Enver Hadžiabdić, Rade Matić, Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Božo Maljković, Dr. Nebojša Popović, Jaen Tigana, Mehmed Baždarević, Zlatan Nalić, Željko Pavličević, Željko Jerkov, Zdravko Reić, Božo Sušec, Robert Jarni, Ivica Tucak, Stanko Poklepović, Josip Pandža, Rato Tvrdić, Gianni Ghedini, Zlatko Dalić, Zdravko i Zoran Mamić, Robert Prosinečki, Nenad Bjelica, Dani Olmo, Amer Gojak, Vahidin i Husref Musemić, Zorislav Srebrić, samo su neki od istaknutih sportskih radnika koji su prisustvovali Simposaru.

Također, 2019. godine Simposar je dobio licencu za organizovanje Međunarodnog festivala sportskog filma. Osnivač i direktor „Simposara“ je Sabahudin Baho Topalbećirević, dugogodišnji sportski novinar i komentator. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.