FK ŽELJEZNIČAR

Alihodžić: Dužni smo navijačima

U posljednjoj utakmici smo izgubili protiv Borca na Grbavici, tako da smo dužni našim vjernim navijačima koji slave 35. rođendan i doći će u velikom broju, rekao je trener "Plavih"

Željezničar je favorit protiv Posušja. FK Željezničar

Piše: G. Š.

18.11.2022

Trener Željezničara Haris Alihodžić smatra da je subotnji protivnik "Plavih" (17 sati) - Posušje, veoma nezgodan

- Sigurno da nas očekuje teška utakmica, rekao je Alihodžić i dodao: 

- Kada kažem teška, to se odnosi na protivinika, koji je veoma neugodan. To su pokazali i u prethodne tri utakmice. U posljednjoj utakmici smo izgubili protiv Borca na Grbavici, tako da smo dužni našim vjernim navijačima koji slave 35. rođendan i doći će u velikom broju, istakao je Alihodžić. 


Boban i Jović

Pozvao je sve pristalice Željezničara da dođu na Grbavici i podrže "Plave". 

- Posušje je veoma dobra ekipa, sa nekoliko dobrih pojedinaca pogotovo u vrhu napada. Tu imaju Bobana i Jovića, ali ja se nadam da ćemo mi ovu utakmicu riješiti u našu korist i tako na najbolji način zatvoriti jesenju polusezonu, rekao je trener kluba s Grbavice

Posušje je osvojilo isti broj bodova kod kuće i u gostima.

- To ne znači ništa u subotu. Mi smo se pripremali, imali smo duži period bez utakmice i ja se nadam da ćemo svi ostali  - izuzev kažnjenog Santosa i povrijeđenog Gasala i Vege, biti spremni za nastup, prenosi Alihodžić. 

Kada analizira prvu polusezonu, ističe da može biti zadovoljni, i sa bodovima i prikazanim. 

- Najposjećeniji smo klub u državi. Imali smo i pehova na pojedinim utakmicama, ne samo naše prirode, znamo šta se desilo u Banovićima i na Grbavici u posljednjoj utakmici. Tu smo izgubili sigurno tri boda sa kojima bismo bili u samom vrhu. Ja se nadam da ćemo sa ovom utakmicom i sa nova tri boda ostati u vrhu, a moram napomenuti da mi na proljeće - u naredne tri-četiri utakmice, imamo najpovoljniji raspored. Igramo sa  Igmanom, Slobodom i Slogom, uz zaostalu utakmicu sa Sarajevom. Očekujemo najbolji rezultat i da se učvrstimo u vrhu tabele do posljednje trećine prvenstva - optimista je asistent Edisa Mulalića.


Neugodna ekipa

Veznjak Željezničara Nedim Mekić kratko je najavio sutrašnji meč na Grbavici.

- Dolazi nam neugodna ekipa koja je u posljednje tri utakmice osvojila sedam bodova. Mi se na Grbavici uvijek postavimo kao favoriti, jer imamo publiku. Ja im ovom prilikom čestitam rođendan, naše navijače ne treba  specijalno pozivati, oni su uvijek tu i daju nam podršku, a ja se nadam da ćemo im se odužiti pobjedom - zaključio je Mekić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.