SKANDAL U ALBANIJI

Sindikat profesionalnih fudbalera BiH: Pokrenut postupak protiv Kukešija zbog fizičkog napada na bivšeg igrača banjalučkog Borca i bijeljinskog Radnika

Klub je pozvao igrača na sastanak u toku jučerašnjeg dana, međutim umjesto da dobije informacije o isplati dugovanja prema njemu, igrač se suočio s jednom od najtežih situacija u svojoj dosadašnjoj karijeri, saopćeno je iz SPF BiH

Ante Živković. FK Borac Banja Luka

Piše: G. Š.

3.12.2022

Sindikat profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine pokrenuo je postupak pred FIFA-inom sudom za rješavanje sporova protiv albanskog Kukešija zbog "slučaja Ante Živković". Pomenuti fudbaler obratio se klubu pismom zbog višemjesečnog kašnjenja s isplatom zarađenih plata. 


Brojne prijetnje i fizički napad

- Klub je pozvao igrača na sastanak u toku jučerašnjeg dana, međutim umjesto da dobije informacije o isplati dugovanja prema njemu, igrač se suočio s jednom od najtežih situacija u svojoj dosadašnjoj karijeri, saopćeno je iz Sindikat profesionalnih fudbalera BiH, koje prenosimo u cijelosti.

- Naime, predstavnici kluba su Živkovića držali više sati u klupskim prostorijama, uputili su mu brojne prijetnje, uvrede, a sve je kulminiralo fizičkim napadom na igrača. Predstavnici kluba silom su natjerali igrača da potpiše raskid ugovora, onemogućivši mu da napusti prostorije kluba u suprotnom. Fudbaler je nakon nekoliko sati uspio napustiti klupske prostorije, te se odmah uputio nazad u Hrvatsku, imajući u vidu da je njegova sigurnost bila pod velikim upitnikom.


Sakrivanje ugovora i aneksa

Sindikat profesionalnih fudbalera pokrenuo je odmah postupak pred FIFA-om, te ćemo dokazati da je igrač bio prisiljen da potpiše raskid ugovora.

- Pokrenut ćemo i postupke protiv klupskih predstavnika kako bi takve osobe trajno udaljili od fudbala. Želimo naglasiti da je Kukeši dugi niz godina poznat kao klub koji se izuzetno loše odnosi prema igračima, krijući ugovore i anekse ugovora od igrača, kasneći s isplatama mjesečnih plata i drugih obaveza, a u ranijem periodu pokrenuli smo postupke za igrače Numana Kurdića i Tarika Isića protiv ovog albanskog kluba, upravo zbog prethodno navedenih činjenica - podsjećaju iz SPF BiH.

Živković je bh. javnosti poznat kao bivši fudbaler banjalučkog Borca i bijeljinskog Radnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.