MENADŽER "REDSA"

Klop: Nije ovo monopol, nikada nismo igrali na taj način

To je veliki dio moje filozofije, raditi pun vjere i povjerenja s igračima koje imamo, rekao je Nijemac

Jirgen Klop. Twitter

G. Š.

2.1.2023

Menadžer Liverpoola Jirgen Klop (Jurgen Klopp) otkrio je da bi Kodi Gakpo (Cody) mogao biti jedino pojačanje "Redsa" u zimskom prijelaznom roku.

- Nije ovo monopol, rekao je Klop i dodao:

- Nikada nismo igrali na taj način. To je veliki dio moje filozofije, raditi pun vjere i povjerenja s igračima koje imamo, a ne im stalno govoriti da trebamo još jednog igrača na njihovoj poziciji.

Liverpul je do sada angažirao samo 23-godišnjeg napadača nizozemske reprezentacije i PSV-a Gakpa, a nagađa se kako je mladi Nizozemac preselio na Anfield za iznos između 40 i 50 miliona eura. Nizozemac je s tri gola bio najbolji strijelac "Oranja" na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kataru.

- Ne želim nikoga razočarati, ali potpisali smo izvanrednog igrača kao što je Gakpo. Međutim, odmah nakon toga uslijedilo je pitanje, ko sljedeći - rekao je Nijemac.

Liverpul se trenutačno nalazi na šestom mjestu tabele engleskog prvenstva sa 28 bodova, čak 15 manje od vodećeg Arsenala. Četvrto mjesto, posljednje koje osigurava Ligu prvaka, bježi "Redsima" četiri boda.

Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.