BUNDESLIGA

Lajpcig deklasirao Šalke u Gelzenkirhenu

Lajpcig je odigrao sjajan meč na ovom gostovanju, pa se učvrstio na drugom mjestu, prebacivši pritisak na vodeći Bajern

RB Lajpcig. Twitter

B. Ligata

24.1.2023

U prvom meču 17. kola Bundeslige nije bilo nikakvih dilema, Lajpcig je do nogu potukao ekipu Šalkea u Gelzenkirhenu sa 6:1.

Šalkeu su očajnički potrebni bodovi kako bi uhvatio kakav-takav zamah u borbi za opstanak, ali je očigledno razlika u kvalitetu sa vodećim timovima Bundeslige prevelika da bi se ekipa iz Gelzenkirhena nadala nečemu u tim duelima.

Lajpcig odigrao sjajan meč

Lajpcig je odigrao sjajan meč na ovom gostovanju, pa se učvrstio na drugom mjestu, prebacivši pritisak na vodeći Bajern. Još u sedmoj minuti gosti su poveli, tada je Andre Silva načeo mrežu koju čuva Aleksander Švovol (Schwolow).

Bila je to samo najava Lajpciga u prvom poluvremenu. Osam minuta kasnije pogodio je Hajnrih (Henrichs), koji je prethodni derbi protiv Bajerna proveo na klupi.

Počasni pogodak

U finišu prvog poluvremena postigli su još dva pogotka, najprije je u 44. minuti. Još jednom bio je precizan Andre Silva, a potom u 45+2. minuti i Timo Verner.

U nastavku meča ipak drugačija slika na terenu. Iako je u prvom poluvremenu Šalke uputio tek jedan udarac, u drugom su domaći zaigrali bolje.

Na asistenciju Freja 22-godišnji Japanac Kozuki je smanjio prednost Lajpciga, ali se ispostavilo da je samo postigao počasni pogodak. U 83. minuti Dani Olmo je postigao peti pogodak za goste, a konačan rezultat postavio je Poulsen u 90. minutu.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.