REPREZENTATIVNI FUDBAL

Jedna od najjačih reprezentacija svijeta kreće po italijanskog stručnjaka

Brazil je krenuo po italijanskog stručnjaka, za kojeg vjeruju da će ih odvesti do Svjetskog prvenstva i titule na istom

Anćeloti je favorit za klupu Brazila. AP

N. H.

9.2.2023

Karlo Anećeloti (Carlo Ancelotti) je 2021. godine po drugi put sjeo na klupu Real Madrida. Sa Realom je u tom mandatu osvojio Ligu prvaka, španski Superkup i prvenstvo.

Međutim, u medijima su sve veće glasine da bi on mogao napustiti klupu madridske ekipe. Ozbiljne namjere imaju u Fudbalskom savezu Brazila.

Je li bilo poziva?

Oni će mu na kraju sezone ponuditi ugovor, a predsjednik saveza Ednaldo Rodrigez (Rodrigues) će tokom februara posjetiti Madrid kako bi upoznao sa tim planovima prvog čovjeka Real Madrida Florentina Pereza.

Kako prenosi Mundo Deportivo, Anćelotija se s Brazilom povezivalo i prošle godine, a tada je za španske novine rekao:

-Nisu me zvali, ako su zainteresovani i pozovu me, zahvalit ću im se na interesu – rekao je Anćeloti krajem prošle godine kada je tadašnji selektor Brazila Tite dobio otkaz i dodao:

Jasna situacija

- Moja situacija je jasna. Ja sam još uvijek ovdje i nikad neću sam napustiti Real Madrid – zaključio je italijanski stručnjak.

Brazilci spremno čekaju s ponudom koja će itekako biti izdašna. Mediji pišu da se radi o iznosu od 10 miliona eura godišnje.

Vodstvo brazilskog saveza ima i rezervne opcije i ako ne uspiju potpisati talijana, krenut će po Žozea Murinja (Jose Mourinho) ili Žorža Žesusa (Jorge Jesus). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.