NAKON INCIDENTA NA TERENU

Anti Ercegu prijeti najveća kazna u historiji hrvatskog fudbala

Erceg je u 90. minuti prvo dobio drugi žuti karton, a onda je glavnom sucu Jakovu Titliću uzeo i pocjepao papir u koju piše kartone

Erceg: Ovim bih se putem htio izviniti cijeloj fudbalskoj zajednici. Instagram

Z. K.

4.3.2023

Rijeka je pobijedila Istru na otvaranju 24. kola SuperSport HNL-a (2:0), a fokus je krajem utakmice „ukrao“ Ante Erceg. 

Naime, Erceg je u 90. minuti prvo dobio drugi žuti karton, a onda je glavnom sucu Jakovu Titliću uzeo i pocjepao papir u koju piše kartone. I to nije sve – kada je napuštao igru, bacio je dres.

Vrlo brzo nakon incidenta Erceg se oglasio na društvenim mrežama.

- Ovim bih se putem htio izviniti cijeloj fudbalskoj zajednici, navijačima i svim saigračima na vlastitoj reakciji prema sucu današnjeg dvoboja nakon dobivenog crvenog kartona, koja je u najmanju ruku ispala preburna. Moju želju za igrom ne opravdavaju moji postupci te ovim putem želim naglasiti kako je poštovanje najvažnija odlika svakog sportaša, a kod mene je danas zakazala.


Žao mi je zbog nepromišljene reakcije te se nadam uviđajnosti cijele fudbalske zajednice nakon današnjeg zahtjevnog dvoboja - napisao je Erceg.

Ipak, isprika mu neće previše pomoći jer u zapisniku stoji sve što je izgovorio sucima.

- Nakon što mu je dodijeljen drugi žuti karton, i zatim crvenim, igrač je istrgnuo sucu iz ruke papirić za pisanje i vrijeđao riječima: “Je*** vam majku sto puta lopovsku”. Nakon toga skida dres, baca ga o pod i nastavlja vrijeđanje suca prilikom izlaska iz terena. Nakon utakmice je prišao sucu i vrijeđao ga riječima: “Je*** vam mater lopovsku”, te drugim razinom pogrdnim riječima“, piše u zapisniku.

Kada se sve sumira, Ercegu prijeti najveća kazna u historiji hrvatskog nogometa. Za dva žuta kartona svakako slijedi jedna utakmica neigranja (uz novčanu sankciju), a za naguravanje i psovanje suca može se dobiti zabrana od jednog do pet mjeseci, odnosno od dvije do šest utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.