NEDOLIČNO PONAŠANJE

Bivši engleski sudija o Mitroviću: Kaznite ga sa 10 utakmica neigranja

Srbijanski napadač je podivljao nakon odluke sudije da pokaže crveni karton Vilijanu

Kavano pokazuje crveni karton Mitroviću. AP

N. H.

20.3.2023

Mančester junajted je nakon preokreta na Old Trafordu slavio protiv Fulema rezultatom 3:1. Ta pobjeda im je donijela plasman u polufinale FA Kupa u kojem će igrati s Brajtonom.

Golom srbijanskog napadača Aleksandra Mitrovića gosti su poveli u 50. minuti i vodili su sve do 75. minute. Tada se dogodio trenutak koji će odlučiti utakmicu. Brazilac Vilijan (Willian) je rukom zaustavio siguran pogodak Džejdona Sanča (Jadon Sancho), a poslije konsultovanja sa sudijama iz VAR sobe, sudija Kavano (Kavanagh) je dodijelio penal Junajtedu, uz crveni karton za brazilsko krilo.

Tu je nastao potpuni haos pošto je Mitrović prišao sudiji i počeo ga gurati i vrijeđati. Kavano ga je isključio, a u Engleskoj traže kaznu za srbijanskog napadača.

Mark Holsi (Halsey), penzionisani fudbalski sudija, u kolumni za "The Sun" napisao je kako se Mitrović treba žestoko kazniti za primjer svima koji se ovako planiraju ponašati.

- Mitrović zaslužuje kaznu zabrane nastupa u idućih deset utakmica zbog njegove uloge u 40 sekundi haosa u drugom poluvremenu. Zapravo je napao Kavanoa laktom i onda ga je vrijeđao. FA je dužan brinuti se o sucima i ovakvom ponašanju nema mjesta na bilo kojem fudbalskom nivou. Moraju žestoko kazniti Mitrovića za primjer i očekujem da će savez kazniti oba kluba jer nisu kontrolisali svoje igrače - rekao je Holsi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.