NAJVEĆI UGOVOR IKAD

Mesi će dobiti 1,2 milijarde u Saudijskoj Arabiji: Barceloni klizi iz ruku povratak Argentinca

Argentinac je, prema nekim informacijama, kazao kako ne može, niti smije više čekati Barcelonu

Mesi: Seli se u Saudijsku Arabiju. AP

N. H.

30.5.2023

Lionel Mesi (Messi) ovog ljeta će imati pune ruke posla s biranjem novog kluba. Argentinac će biti slobodan igrač, budući da s PSG-om nije produžio saradnju.

Vrtoglava cifra

Ponuda koja se čini najkonkretnijom je ona od saudijskog Al-Hilala, a ona se cijeni na 1,2 milijarde dolara. Ukoliko dođe do potpisa, to bi postao najveći ugovor u historiji fudbala.

- Iako je uvijek prvi izbor Mesija povratak u Barcelonu, Katalonci ga ne mogu dovesti i okrenuo se Saudijskoj Arabiji. Njegov otac je već prihvatio ponudu Al-Hilala – tvrdi novinar Santi Auna (Aouna) koji piše za "Footmercato".

Nepostojeća ponuda Barse

"Mundo Deportivo" javlja kako među ponudama Mesi nema nijednu od Barcelone jer, između ostalog, Katalonci još čekaju LaLiga Treasury Plan.

- Mesi ne želi, niti može više čekati. Nije da ne želi uzet u obzir interes Barse koji su nedvosmisleno iskazali predsjednik Laporta, potpredsjednik Juste i trener Ćavi Hernandez – piše "Mundo Deportivo".

Barcelona je nekoliko puta iskazala želju da genijalnog Argentinca vrati u klub, ali su i odavno objasnili pod kojim uslovima bi mogli dobiti njegov potpis.

Formalne ponude, ipak, nema i lako je moguće da će jedan od najboljih igrača svih vremena poći putem svog vječnog rivala Kristijana Ronalda (Cristiano) i zaputiti se u Saudijsku Arabiju.

S druge strane, treba se nadati da će on, za razliku od Ronalda, biti mirniji sa svojom odlukom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.