NAPUŠTA KRALJEVSKI KLUB

Modrić prelomio: Za odlazak u Saudijsku Arabiju će dobiti 120 miliona eura

Hrvatski fudbaler je odlučio da ne želi biti zamjena Belingemu i da ne može odbiti ovu ponudu Saudijaca

Luka Modrić: Odlazi iz Reala. AP

N. H.

1.6.2023

Saudijska Arabija postaje sve zanimljivija za fudbalere iz Evrope ili je to novac koji je ponuđen najvećim zvijezdama.

Sada je zbog arapskog novca još jedan preokret na pomolu. Riječ je o slučaju Luke Modrića i madridskog Reala. Čekana je objava u kojoj će se potvrditi produženje ugovora između Kraljeva i hrvatskog reprezentativca, ali se čini da će on, ipak, napustiti Španiju.

Ovu vijest je javio OK Diario, a razlog je ponuda iz Saudijske Arabije koja je stigla na adresu osvajača Zlatne lopte iz 2018. godine.

Neimenovani saudijski klub ponudio je Modriću 120 miliona eura za tri sezone, a teško je povjerovati da će uspjeti odoljeti ovakav ugovor čovjek koji za nekoliko mjeseci puni 38 godina.

- Dramatičan preokret! Modrić će se u nedjelju, vjerovatno, oprostiti od Reala i Santiago Bernabeua na utakmici protiv Bilbaa. Već je obavijestio Real o svojim namjerama. Činilo se da će ostati, ali Saudijci su se javili s još boljom ponudom zbog koje je promijenio mišljenje - piše OK Diario.

Modriću su čelnici Reala već javili da bi iduće sezone bio rezerva s obzirom na dolazak Džuda Belingema (Jude Bellingham). On će pristankom na ugovor i odlazak u Saudijsku Arabiju igrati u poznim godinama za fudbalera te zaraditi pravo bogatstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.