FRANCUSKI NAPADAČ

Benzema o odlasku iz Reala: Internet nije stvarnost, zašto bih išta rekao

Na kraju vidim da sam puno toga osvojio s Real Madridom. Znam koliko me navijači Reala vole i to mi puno znači, poručio je Benzema

Benzema s Marcinim priznanjem. Marca

E. Ć.

1.6.2023

Napadač Real Madrida Karim Benzema dobio je nagradu Marcina Legenda, koju španska "Marca" najboljim sportskim profesionalcima u historiji.

Nakon dobijanja priznanja, Benzema se obratio okupljenim medijima, a sve je zanimalo jedno pitanje - napušta li Real Madrid.

Nešto prije dodjele priznanja, brojni svjetski mediji su plasirali vijest da je Francuz prihvatio ponudu saudijskog Al Itihada.

- Jako sam ponosan na svoju karijeru. Sjećam se kada sam potpisao za ovaj klub, bio sam dječak koji je sanjao da zaigra za Real Madrid.

Real je najbolji klub na svijetu. Kada sam stigao u Real, razmišljao sam samo o uživanju i osvajanju trofeja. Na kraju vidim da sam puno toga osvojio s Real Madridom. Znam koliko me navijači Reala vole i to mi puno znači - rekao je Benzema.

Upitan hoće li ostati u madridskom velikanu, odgovorio je:

- Hoću li ostati? Zasad imam utakmicu za vikend, a nakon toga ćemo vidjeti. Zašto bih išta rekao o svojoj budućnosti? Znam da ljudi pričaju, to je internet, ali stvarnost nije internet.

Inače, Real Madrid posljednju utakmicu sezone igra u nedjelju protiv Atletik Bilbaa (18:30) na svom stadionu. To bi mogla biti i posljednja utakmica Benzeme u dresu kraljevskog kluba.

Benzema je u Real stigao 2009. godine iz Liona za 35 miliona eura.

Francuz je za "Kraljeve" odigrao 647 utakmica i postigao je 365 pogotka uz 165 asistencija. Benzema je drugi najbolji strijelac u historiji madridskog kluba, iza Ronalda (450).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.