PROMJENE U PRVAKU

Napoli iznenadio izborom novog trenera: Na klupu sjeda čovjek koji je vodio Ronalda u Al Nassru

Ekipu je prije nekoliko sedmica napustio Lućiano Spaleti koji je Napolitancima donio Skudeto nakon 33 godine

Garsija: Novi trener Napolija. Screenshot/Twitter

N. H.

15.6.2023

Aktuelni šampion italijanske Serije A, Napoli, iznenadio je sa izborom trenera. Na klupi Napolitanaca će u budućnosti sjediti Rudi Garsija (Garcia).

Ovaj izbor je iznenađujuć jer se ime ovog Francuza nije spominjalo u ozbiljnim kombinacijama. PSG-ov prošlosezonski trener Kristof Galtije (Christophe Galtier) visoko je kotirao i bio je prvi favorit posljednjih dana, ali se predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis odlučio iznenaditi sviju odlukom.

Garsija je prošle sezone radio u saudijskom Al Nassru, gdje je vodio Kristijana Ronalda (Cristiano). S njima je u 26 utakmica ostvario 18 pobjeda. On iza sebe ima iskustvo vođenja ekipa u Italiji, jer je od 2013. do 2016. godine vodio Romu. 

U karijeri je još vodio Sent Etien, Le Man, Marsej, Lil i Lion. S Lilom je 2011. godine osvojio titulu prvaka Francuske i kup, a s Marsejom je 2018. godine izgubio u finalu Evropske lige.

Sljedeće sezone je s Lionom poražen u finalu francuskog Liga kupa. On će u Napoliju naslijediti Lućijana Spaletija (Luciano Spalletti), koji je nakon 33 godine donio Skudeto ovoj ekipi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.