BELGIJSKI REPREZENTATIVAC

Nije ni trepnuo: Lukaku odbio vrtoglavih 58 miliona

Romelu Lukaku želi da se vrati u Inter gdje je pronašao pravu formu

Lukaku: Hoće samo Inter. AP

N. H.

29.6.2023

Belgijski napadač Romelu Lukaku je željan ostanka u Interu. O tome dovoljno govori činjenica da je odbio nevjerovatnu ponudu koju je dobio iz Saudijske Arabije.

Prema pisanju Sky Sportsa, Lukaku je dobio ponudu vrijednu 58 miliona eura od saudijskog Al Hilala. Međutim, ta ponuda nije zadovoljila 30-godišnjeg napadača čija je želja da i naredne sezone nastupa u dresu „Nerazura“.

S druge strane, problem nastaje u tome što je Lukaku još uvijek član Čelzija, ali su oni spremni da ga se riješe za pravu cijenu.

U Interu su navodno zainteresovani za posudbu uz obavezu otkupa na kraju sezone za 30 miliona eura, ali londonska ekipa ne želi trošiti svoje ograničeno mjesto za posudbu na belgijskog reprezentativca i radije bi ga prodali u milansku ekipu. 

Inter je već doveo jednog napadača, a radi se o Markusu Tiramu (Marcus Thuram), nakon što je francuskom fudbaleru istekao ugovor sa Borusijom Menhengladbah. Cilj im je formirati ubitačan napad s njim, Lukakuom i Lautarom Martinezom.

Ukoliko im to pođe za rukom, morat će se riješiti nekoliko igrača. Za to bi trebali prodati igrače poput Marcela Brozovića i Andrea Onane. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.