SPREMNE ZA LIGU PRVAKA

Hurem: SFK 2000 Sarajevo spremno dočekuje Osijek

Aktuelne prvakinje BiH SFK 2000 Sarajevo dočekuje 6. septembra Osijek na stadionu Koševo

Hurem: Vjeruje u svoj tim. SFK 2000 Sarajevo

FENA

4.9.2023

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u Sarajevu igrat će se utakmice UEFA Lige prvaka. Domaćin kvalifikacijskog turnira, tim SFK 2000 Sarajevo, spremno dočekuje tim Osijeka, 6.septembra.

Novi izazovi

Trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem kazala je da su pripreme za UEFA Ligu prvaka u toku, a tim SFK 2000 Sarajevo je radio naporno kako bi spremno dočekali utakmice.

- Ove godine smo gradili novi tim, što donosi svoje izazove, ali imamo motivaciju i optimizam za postizanje najboljih rezultata. Što se tiče analize protivnica, detaljno smo proučili ekipu ženskog nogometnog kluba Osijek. To su prvakinje Hrvatske i respektabilan protivnik, ali mi se ne bojimo izazova – kazala je Hurem.

Visoki dometi

Ekipa SFK 2000 Sarajevo, dodala je, ove godine ima puno potencijala, imaju mlade talente i kombiniraju ih s iskusnim igračicama.

- Cilj nam je igrati na visokom nivou i postizati izvanredne rezultate. Dometi našeg tima su visoki, vjerujemo u svoje sposobnosti i ambicije. Želimo se natjecati na najvišoj razini i ostvariti što bolje rezultate u UEFA Ligi prvaka – poručila je Hurem, saopćeno je iz SFK 2000 Sarajevo.

SFK 2000 Sarajevo 6. septembra, s početkom u 17.00 sati dočekuje tim Osijeka u prvoj utakmici. U slučaju pobjede, svoj put u narednu rundu tražit će kroz duel protiv boljeg tima iz dvoboja Poltava (Ukrajina) – Flora (Estonija).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.