U TRENING KAMPU SARAJEVA

"Zmajevi" odradili novi trening, ekipi se priključio mladi fudbaler Juventusa

Nije lijepo kad čujete uvrede, psovke, ali mi moramo i mlađim generacijama da usadimo neki inat, da uz veliku ljubav dolaze na okupljanja, kaže Šehić

Sa današnjeg treninga "Zmajeva" - Avaz
Dnevni avaz
Sa današnjeg treninga "Zmajeva" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ć.

5.9.2023

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru odradili još jedan trening.

"A" reprezentaciji priključen je i Tarik Muharemović, fudbaler Juventusa i kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sutra će na istom mjestu u 10:30 biti odrađen još jedan trening koji će biti otvoren za javnost.

U sklopu današnjih medijskih aktivnosti pripreme su komentarisali trener u stručnom štabu „A“ tima Slaven Musa i golman Ibrahim Šehić.

Nije dobra atmosfera

- Puno će znam značiti pobjeda protiv Lihtentšajna, bitno je samopouzdanje, momci su spremni, svi znaju u kakvoj smo situaciji. Nakon tri poraza nije dobra atmosfera, ali tu smo da popravimo stvari. Spremamo se za duel protiv Lihtenštajna, pa ćemo nakon toga razmišljati o Islandu. 

Ključ je kakvi budemo na terenu, ne smijemo se opustiti protiv Lihtenštajna. Ima nekih kvaliteta Lihtenštajn, međutim mi smo puno kvalitetniji i moramo to dokazati na terenu. 

Radi se maksimalmno, stručni štab se maksimalno posvetio, radimo pripreme, video analize, jasne su upute. U toku današnjeg dana ćemo znati kakva je situacija sa Ahmedhodžićem i Barišićem - rekao je Musa.

Predstojeće izazove "Zmajeva" najavio je i golman Ibrahim Šehić.

Svjesni smo šta se desilo

- Svi smo svjesni šta desilo i kako smo podbacili, nismo bili pravi. Imamo šansu da se sad skupimo i da sa novim selektorom uradimo dobar posao. Moramo puno toga napraviti, neće biti jednostavno ni protiv jednog protivnika, moramo biti maksimalno fokusirani i uzeti šest bodova.

Dobra stvar je što imamo baraž, ali primaran cilj je bio da kroz kvalifikacije se plasiramo da se ne brinemo o baražu. Sada kako se situacija razvila, moramo do kraja maksimalno odraditi kvalifikacije. Na nama je da pokažemo karakter. 

Ova reprezentacija ima kvalitet. Siguran sam da ćemo sve to poboljšati. Mi smo ljudi koji mogu promjeniti dosta toga u ovoj državi. Idemo pokazati najbolju našu verziju. Ovo je možda posljednja prilika za nas starije da odemo na EURO. 

Nije lijepo kad čujete uvrede, psovke, ali mi moramo i mlađim generacijama da usadimo neki inat, da uz veliku ljubav dolaze na okupljanja. Vjerujemo da imamo kvalitet, nakon poraza nikom nije teže nego nama - poručio je Šehić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.