NEKOLIKO IZOSTANAKA

Je li ovo sastav s kojim BiH napada Lihtenštajn, Kodro ima jednu dilemu

Trener golmana je potvrdio da će Šehić ostati "jedinica" reprezentacije, a napad će predvoditi kapiten Edin Džeko

Kodro: Nazire se početni sastav. N/FS BiH / Screenshot

E. Ć.

7.9.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra nastavlja s kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

"Zmajevi" će u Zenici ugostiti selekciju Lihtenštajna u okviru 5. kola kvalifikacija, a tri dana kasnije gostovat će Islandu.

Selektoru Mehi Kodri ovo će biti prva utakmica u njegovom drugom mandatu, a uoči duela s Lihtenštajnom i Islandom susreo se s problemima i otkazivanjima trojice fudbalera - Miroslava Stevanovića i Adriana Leona Barišića zbog povreda, te Anela Ahmedhodžića kojeg je N/FSBiH jučer suspendirao.

Iako je Kodro ostao bez bitnih fudbalera, selektor i njegov stručni štab ne bi trebali imati problema sa sastavljanjem početnog tima.

Trener golmana Siniša Mrkobrada je nakon jednog treninga potvrdio da će "jedinica" reprezentacije i dalje biti Ibrahim Šehić.

U izostanku stopera, Sead Kolašinac bi trebao praviti društvo Dennisu Hadžikaduniću i Hrvoju Milićeviću.

Desnu stranu će pokrivati Amar Dedić, lijevu Jusuf Gazibegović, a u sredini će biti Amir Hadžiahmetović i Rade Krunić. Napad bi trebali predvoditi kapiten Edin Džeko i Ermedin Demirović.

Jedina dilema je treći igrač u veznom redu, iskusni Miralem Pjanić ili nadolazeća zvijezda i član Ajaksa Benjamin Tahirović.

Mogući sastav za Lihtenštajn. Screenshot

Podsjetimo, utakmica Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn igra se u petak u 20:45 sati, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.