PREMIJER LIGA BIH

GOŠK šokirao Željezničar i slavio na Grbavici

Gabeljani do tri boda došli u posljednjim trenucima meča

Sa utakmice na Grbavici - Avaz
Sa utakmice na Grbavici - Avaz
Sa utakmice na Grbavici - Avaz
Sa utakmice na Grbavici - Avaz
Dnevni avaz
+13

15.9.2023

Fudbaleri GOŠK-a priredili su pravo iznenađenje i pobijedili Željezničar na Grbavici u sklopu 7. kola Premijer lige BiH (3:2).

Kiša koja je pala u Sarajevu natopila je travnjak stadiona Grbavica i otežala igru obje ekipe. Na prvu šansu čekali smo do 11. minute kada je Andrija Drljo šutirao pored gola. Gosti su najbolju šansu u prvom dijelu imali u 19. minuti preko Matea Ramljaka, ali odbranio je to Vedad Muftić.

Željezničar je poveo u 34. minuti. Žozef Amoa (Joseph Amoah) je centrirao, Drljo šutirao, a lopta se od blok odbila Nedimu Mekiću koji je posprema u mrežu. To mu je bio četvrti gol ove sezone.

„Plavi“ su imali šansu da udvostruče svoju prednost u 48. minuti, ali Sulejman Krpić je okliznuo u odsudnom trenutku. Željezničar je ponovo zaprijetio u 56. minuti, ali šut Mehmeda Ćosića je otišao tik pored GOŠK-ovog gola.

I onda šok za domaće. Dino Skorup je pogodio direktno iz slobodnog udarca, no ovaj gol ide i na dušu golmana Muftića koji je loše procijenio let lopte. Gabeljani su u 74. minuti došli do preokreta, a gol je dao Esmir Hasukić.

Domaći su zaprijetili u 81. preko Amoe i 86. preko Drlje, ali nisu bili precizni krilni fudbaleri Željezničara. „Plavi“ su ipak uspjeli doći do izjednačenja, a pogodio je rezervista Dženan Haračić nakon slabe reakcije golmana gostiju Adnana Bobića.

U posljednjim trenucima GOŠK je došao do gola i velike pobjede. Nakon jedne kontre gostiju, lopta je došla do Luke Nižića koji pogađa. 

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.