PREMIJER LIGA BIH

"Plavi" u krizi: Sloga produžila agoniju Željezničara

Sloga je bila opasniji rival i od samog početka utakmice je prijetila golu Muftića

Detalj sa utakmice Sloga - Željezničar. FK Željezničar / Adem Ćatić

N. H.

20.9.2023

Fudbalski klub Željezničar je poražen na gostovanju u Doboju kod Sloge, u zaostaloj utakmici 2. kola Premijer lige BiH. Rezultat na stadionu "Luke" glasio je 3:0. 

Sloga je bila opasniji rival i od samog početka utakmice je prijetila golu Muftića. U tom dijelu utakmice se izdvaja prilika Šipovca koji je odlično šutirao sa strane, ali je stativa spasila gol "Plavih". 

Toni Jović je u 35. minuti imao novu odličnu priliku za domaću ekipu, ali ga je golman Muftić u tome spriječio. 

Ipak, Jović se uspio upisati u listu strijelaca, a ovog puta mu je Muftić pomogao u tome. Golman Željezničara je užasno ispucao loptu, a ona je pala u noge napadača Sloge, koji se prošetao do šesnaesterca i sjajnim udarcem zakucao u mrežu.  

S druge strane, može se spomenuti pokušaj Ćosića s ivice šesnaesterca, ali je veznjak "Plavih" šutirao po sredini gola i golman Ščekić je bez problema zaustavio udarac. 

Ključni trenutak utakmice bio je u 68. minuti. Jović je propustio priliku nakon sjajnog driblinga da postigne gol i lopta je otišla u korner. Raspoloženi krilni napadač Sloge je izveo korner, a lopta je došla do Vidića koji je glavom pogodio i poduplao prednost svoje ekipe. 

Željezničar je svoje najbolje prilike imao na kraju utakmice. Prvo je u 84. minuti, poslije jedne akcije šutirao Abdulmalik Al Žaber (Jaber), ali su ga defanzivci spriječili da postigne debitantski pogodak za Željezničar. 

Nekoliko minuta kasnije šutirao je i Alison (Allyson), ali je Ščekić paradom zaustavio udarac Brazilca. 

Sloga je u posljednjoj minuti produžetka dobila i jedanaesterac nakon jedne kontre. S bijele tačke bio je precizan Vidić. 

Sarajevski "Plavi" su nakon ovog kola na omjeru od tri pobjede i četiri poraza, od kojih je ovo treći u nizu, što je dovoljno za devet bodova i 5. mjesto u Premijer ligi BiH. Sloga je osma s istim omjerom. 

Oba kluba za vikend igraju protiv mostarskih klubova. Sloga u subotu gostuje Veležu, dok Željezničar gostuje Zrinjskom u derbiju kola.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.