PREMIJER LIGA BIH

Igman pobijedio Željezničar u Konjicu, "Plavi" od 10. minute igrali s fudbalerom manje

Katastrofalno je počelo za "Plave" jer je debitant Vahid Selimović nakon žestokog prekršaja nad Anelom Pirićem zaradio direktan crveni karton

E. Ć.

27.10.2023

U prvoj utakmici 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Igman iz Konjica je na svom terenu pobijedio Željezničar koji je od 10. minute igrao s igračem manje rezultatom 2:0.

Katastrofalno je počelo za "Plave" jer je debitant Vahid Selimović nakon žestokog prekršaja nad Anelom Pirićem zaradio direktan crveni karton. 

Screenshot / Arenasport

Selimović je ostavio tako svoje saigrače na cjedilu koji su odigrali dobro prvo poluvrijeme, imali nekoliko šansi, ali nisu uspjeli postići gol.

Prvu veliku šansu propustio je još jedan debitant na današnjoj utakmici Aleksandar Boljević u 29. minuti. Andrija Drljo je centrirao, Sulejman Krpić propustio loptu kroz noge, a Boljević sa sedam metara poslao loptu preko gola.

Isti igrač je zaprijetio u 39. minuti, ali istakao se intervencijom Aldin Ćeman. Prijetio je i Igman, a u nadoknadi meča Muftić je sjajno zaustavio pokušaj Denkovića.

U drugom dijelu se osjetilo da "Plavi" igraju s igračem manje, naročito po teškom i natopljenom terenu Gradskog stadiona u Konjicu.

Konjičani su poveli u 78. kada je Anel Hebibović pospremio odbitak Mersudina Ahmetovića. Pitanje pobjednika riješio je rezervista Petar Bojo u 84. minuti susreta.

Ovo je "Plavima" sedmi poraz ove sezone, a šesti na gostovanjima i tako su nastavili crni niz. Sa druge strane, Igman je prekinuo svoj negativni niz od sedam izgubljenih mečeva zaredom.

Željezničar u narednom kolu dočekuje dobojsku Slogu, dok će Igman ugostiti Zvijezdu 09.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.