NEOBIČAN ZAHTJEV

Džeko završio na raportu kod prvog čovjeka Fenerbahčea: Dijamant zatražio veliku promjenu

Osim Džeke tu su još bili Dušan Tadić i trener Kartal

Džeko: Na sastanku kod Koča. Fenerbahce

N. H.

13.11.2023

Istanbulski Fenerbahče je nakon sjajnog starta sezone upao u malu krizu. Nakon dva poraza, za vikend su remizirali bez golova na gostovanju Adane Demirspora.

Taj splet okolnosti izazvao je, prema navodima "Fotospora", sastanak Edina Džeke, Dušana Tadića, trenera Ismaila Kartala i predsjednika Alija Koča (Koc).

Kako piše turski medij, Džeko je nakon poraza od Ludogoreca u Konferencijskog ligi (2:0) zajedno sa svojim saigračem i trenerom završio na raportu.

Na tom sastanku kapiten naše reprezentacije i „žuto-plavih“ je pohvalio rad Ismaila Kartala, ali on smatra da je njegov stručni štab ispodprosječan, te da šef struke nema adekvatnu pomoć.

Džeko smatra da bi Kartal trebao dovesti stručnjake koji poznaju više stranih jezika, kako bi komunikacija između igrača i stručnog štaba bila što jednostavnija.

Podsjetimo, Džeko je u remiju sa Adanom burno reagirao na izmjenu u 84. minuti na utakmici u kojoj je imao veliki broj odličnih prilika. Međutim, nakon susreta objavio je fotografiju na kojoj pozira s trenerom Kartalom, kojom je demantovao spekulacije o bilo kakvom sukobu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.