KVALIFIKACIJE ZA EURO

"Zmajevi" otputovali u Luksemburg, Milošević otkrio šta možemo očekivati od utakmice

Nisam razmišljao ko će biti kapiten, rekao je Milošević koji neće imati Džeku, Pjanića, Šehića i Kolašinca na raspolaganju

Igrači otputovali za Luksemburg - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ć.

15.11.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je u 10 sati odletjela s Međunarodnog aerodroma Sarajevo ka Luksemburgu uoči susreta kvalifikacija za Euro 2024. koji se igra u četvrtak.

"Zmajevi" će po dolasku u Luksemburg imati kratak odmor, nakon čega će obaviti i posljednji trening u 19:00 sati, a pola sata prije bit će upriličena press konferencija.

Iako rezultatski nebitna, selektor Savo Milošević je uoči puta rekao kako će utakmica s Luksemburgom biti prilika nekim igračima da se nametnu te da se na njih može računati.

- Bit će prilika za neke momke da pokažu šta mogu. Treba pozitivno gledati, sve je bitno, da vidimo čime raspolažemo, na kojem smo nivou, šta je to što treba da se popravi - rekao je Milošević.

Podsjetimo, BiH će protiv Luksemburga i Slovačke igrati bez Edina Džeke, Miralema Pjanića, Ibrahima Šehića, Anela Ahmedhodžića, Seada Kolašinca i Adriana Leona Barišića.

- Nisam razmišljao ko će biti kapiten. Mislim da se na nivou Saveza to odlučuje. Mislim da onaj koji ima najviše godina i najveći staž, pa ćemo vidjeti ko otprilike - kazao je Milošević.

Utakmica Luksemburg - Bosna i Hercegovina će se igrati sutra od 20:45 sati, a tekstualni prijenos pratite na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.