PREMIJERŠIP

Čelzi s igračem manje pobijedio Brajton, šou na Enfildu

Sjajni susreti viđeni su u poslijepodnevnom terminu

Čelzi i Liverpul: Upisali pobjede. AP

N. H.

3.12.2023

Fudbaleri Čelzija su u 14. kolu Premijer lige slavili protiv Brajtona na Stamford Bridžu rezultatom 3:2, uprkos tome što su utakmicu završili s igračem manje. 

Sjajno su počeli "Plavci", već u 17. minuti je Enco Fernandez (Enzo), skupo plaćeni argentinski veznjak, postigao gol nakon asistencije Badijašila (Badiashile) poslije kornera. Ovo je bio  njegov prvi pogodak za Čelzi ove sezone u Premijer ligi.

Četiri minute kasnije novi korner i novi pogodak londonskog kluba, a ovaj put je strijelac bio Levi Kolvil (Lewi Colwill). 

Do kraja poluvremena Brajton je uspio smanjiti preko 18-godišnjeg Argentinca Fakunda Buonanotea (Facundo Buonanotte), a i Čelzijev kapiten na današnjem susretu Konor Galager (Conor Gallagher) je dobio crveni karton. 

Ovaj rezultat je stajao na semaforu do 65. minute, kada je Mudrik iznudio penal, koji je Fernandez pretvorio u svoj drugi, a treći pogodak Plavaca. 

Tu nije uzbuđenje stalo, pošto je Žoao Pedro (Joao) u drugoj minuti sudijske nadoknade uspio smanjiti prednost Čelzija, te unijeti nemir u njihove redove. Gosti s juga Engleske nisu uspjeli na kraju doći do izjednačujućeg pogotka i Čelzi je upisao veoma važna tri boda.

Čelzi je trenutno 10. sa 19 bodova i još uvijek traže pravu formu, a Brajton ostaje 8. sa 22 boda u 14. odigranih kola.

Liverpul je uspio pobijediti Fulam rezultatom 4:3 nakon velikog preokreta u posljednjim minutama. 

Dva puta su "Redsi" dolazili u prednost u prvom poluvremenu, prvo poslije autogola Bernda Lena, te nakon gola Aleksisa Mekalistera. Međutim, oba puta su gosti iz Londona uspijevali da se vrate pogocima Vilsona i Tetea. 

Muk na Enfildu je uslijedio nakon što je Bobi Dekordova Rid (Bobby Decordova-Reid) pogodio za potpuni preokret Fulama. 

Ipak, fudbaleri domaće ekipe se nisu predavali i uspjeli su pogocima Enda u 87. i Aleksander-Arnolda (Alexander) u 88. minuti doći do punog plijena.

Liverpul je ovom pobjedom preskočio Siti na drugoj poziciji sa 31 bodom, dok je Fulam 14. sa 15 bodova.

Pored ovih susreta odigrana su još dva meča, koja su završena bez pobjednika. Bornmut i Aston Vila su odigrali 2:2, dok je susret Vesta Hema i Kristal Palasa završio rezultatom 1:1.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.