11. PORAZ NA STRANI

Željezničar poražen na gostovanju i od Zvijezde: Selimović postigao autogol za pamćenje

"Plavi" su letjeli visoko nakon trijumfa u gradskom derbiju, ali ovaj rezultat je dobar šamar realnosti za sarajevski klub

Detalj sa utakmice Zvijezda 09 - Željezničar - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
N. H.

10.3.2024

Fudbaleri Željezničara poraženi su na gostovanju kod fenjeraša Zvijezde 09 rezultatom 2:1 u 22. kolu Wwin lige BiH, te su tako završili dvije trećine sezone bez da su osvojili bod van stadiona Grbavica. 

"Plavi" su letjeli visoko nakon trijumfa u gradskom derbiju, ali ovaj rezultat je dobar šamar realnosti za sarajevski klub. 

Ono što nije bio slučaj u mnogim drugim utakmicama na strani, Željezničar je poveo, ali kao i inače prije toga su se ispromašivali ispred protivničkog gola. 

Prvo je Haračić u 24. minuti propustio priliku da dovede svoj tim u vodstvo, da bi samo četiri minute kasnije Boljević izašao sam pred golmana Jelovca, ali je traljavo šutirao.  

Ono što nije uspio iskoristiti tada, jeste u 32. minuti, nakon što je Amoa (Amoah) ukrao jednu loptu, uputio centaršut na drugu stativu i uposlio Boljevića, koji je glavom zatresao mrežu. 

Sreća za "Plave" trajala je svega nekoliko minuta, a Zvijezda je pogodila iz prve prave prilike. Saliman je proletio po lijevoj strani i poslao loptu u peterac, odakle je Vadze imao lakši dio posla da loptu zakuca u mrežu. 

Potpuni preokret došao je u 63. minuti kada je strijelac prvog gola za Zvijezdu, Vadze, centrirao loptu s desne strane, a defanzivac Željezničara Selimović u stilu najboljih napadača loptu zakucao u sopstvenu mrežu. 

Igrači Željezničara su napadali u posljednjoj trećini, ali to je ostavljalo i prilike za domaće da im prijete iz kontranapada. 

Željezničar je poslije ovog kola ostao na 9. poziciji sa 23 boda, dok se Zvijezda opasno približila protivnicima u borbi za opstanak. I dalje je tim iz Etno sela Stanišići posljednji, ali sada imaju 17 bodova.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.