PRVENSTVO BIH

Željezničar došao do treće uzastopne pobjede i obezbijedio opstanak u eliti

U terminu od 18:00 odigran je još jedan susret, a Velež je bio bolji od Posušja rezultatom 2:0 pogocima Mihaela Mlinarića i Nermina Haskića

S utakmice na Grbavici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
E. Ć.

3.5.2024

Fudbaleri Željezničara savladali su Tuzla City na svojoj Grbavici u meču 30. kola Wwin lige BiH sa 2:0 i tako ovjerili opstanak u eliti.

"Plavi“ su od prve minute krenuli ofanzivno, imali nekoliko dobrih akcija, ali je na golu Tuzlaka bio raspoložen Tarik Abdulahović. Domaći su na gol čekali do 35. minute. Abdulmalik Al Džaber (Al Jaber) je sjajno uposlio Sulejmana Krpića, čiji šut brani Abdulahović, a lopta se odbija od defanzivca Tuzla Cityja Dušana Hodžića i završava u mreži.

Željezničar je i ranije mogao ovjeriti trijumf, Aleksandar Boljević je ulazio u prilike, ali ih nije uspio realizovati. I kada su se Tuzlaci sredinom drugog dijela oslobodili preokreta, "Plavi“ su došli do drugog pogotka.

Tek što je ušao u igru Semir Štilić je u 69. minuti "spojio“ s golom Krpića koji ne griješi. Bila je to odlična akcija domaćih i gol kojim je osigurana pobjeda, ali i opstanak u Wwin ligi Bosne i Herocegovine.

Ovo je timu s Grbavice bio treći uzastopni trijumf, dok je Tuzla City upisala četvrti vezani poraz. Željezničar je nakon ove utakmice na 7. poziciji s 36 bodova, devet više ima od Tuzla Cityja koji je na 11. mjestu, te je matematički obezbijedio opstanak u elitnom rangu bh. fudbala.

U terminu od 18:00 odigran je još jedan susret, a Velež je bio bolji od Posušja rezultatom 2:0 pogocima Mihaela Mlinarića i Nermina Haskića.

Rezultat i strijelci: 

Željezničar - Tuzla City 2:0 (Hodžić autogol 35', Krpić 69')

Velež - Posušje 2:0 (Mlinarić 15', Haskić 68').

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.