EHF EURO 2024

Čudna odluka: Francuz proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva, a nije se našao u idealnoj postavi

Remili je treći francuski reprezentativac koji je dobio ovu nagradu nakon Nikole Karabatića i Džeksona Ričardsona

Nedim Remili. Platforma X

N. H.

29.1.2024

Francuski reprezentattivac Nedim Remili dobio je Nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) Evropskog prvenstva u Njemačkoj, gdje je sa saigračima osvojio zlatnu medalju pobjedom u finalu protiv Danske (33:31). 

Remili je treći francuski reprezentativac koji je dobio ovu nagradu nakon Nikole Karabatića i Džeksona Ričardsona (Jackson Richardson). 

On je na prvenstvu postigao 34 gola i imao 53 asistencije, ali nije na svojoj poziciji odabran u najbolji tim prvenstva prema izboru stručnjaka EHF-a i više od 20.000 korisnika aplikacije "Home of Handball". 

Najbolji srednji bek je Nijemac Juri Knor (Knorr), a od saigrača iz domaće reprezentacije društvo mu radi vratar Andreas Wolf (Wolff).

Francuzi su zastupljeni samo na poziciji pivota, na kojoj je izbor pao na Ludovika Fabregasa (Ludovic), dok Danska ima dvojicu predstavnika u najboljoj momčadi: desnog beka Matijasa Gidsela i najboljeg odbrambenog igrača Magnusa Saugstrupa.

Najbolji lijevi bek je Portugalac Martim Costa, najbolje lijevo krilo je Šveđanin Hampus Vane (Wanne), a najbolje desno krilo je Austrijanac Robert Weber.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.