PODVIG FRANCUZA

Gael Monfis pobjedom u drugom kolu Sinsinatija došao do velikog jubileja

Jedan od najvećih zabavljača u svijetu tenisa došao do 500. pobjede u svojoj karijeri

Monfis: Savladao de Minora u dva seta. TWITTER

E. Ćosić

19.8.2021

Stefanos Cicipas (Tsitsipas), Diego Švarcman (Schwartzmann) i Gael Monfis (Monfils) upisali su pobjede u mečevima drugog kola Mastersa u Sinsinatiju.

Cicipas je kao veliki favorit i drugi nositelj turnira pobijedio Sebastijana Kordu sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3) i tako izborio plasman u osminu finala. Grku je za trijumf bilo potrebno tačno 100 minuta. I argentinski teniser Diego Švarcman se plasirao u osminu finala, a na tom putu savladao je Frensisa Tijafoa (Frances) sa 2:1 u setovima (6:1, 4:6, 6:4).

Pobjedu je upisao i Gale Monfis, koji je u dva seta (6:3, 7:5) bio bolji od Aleksa de Minora (De Minaur). Francuski teniser je trijumfom nad Australijancem došao do velikog jubileja, 500. pobjede u karijeri.

- Osjećam se sjajno. Sretan sam što sam stigao do 500. pobjede. to je veliko dostignuće za mene i vrlo sam ponosan na to. To je pravi blagoslov, čini me vrlo sretnim. Igram prilično dugo, da budem iskren, prije dolaska ovamo, nisam ni bio svjestan da sam blizu te brojke. Sada kad razmislim, to je prilično velika brojka. Mnogo pobjeda tokom svih ovih godina, nikada ne bih pomislio da ću doći do ovog broja, poručio je Monfis. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.