INDIJAN VELS

Američka teniserka objasnila razlog iznenadnog napuštanja meča

Anisimova je u drugom setu prokockala šansu za pobjedu, servirala je trijumf, ali je poklekla

Anisimova povrijeđena. Twitter

M. K.

13.3.2022

Trenutno  43. igračica svijeta, Amerikanka Amanda Anisimova, misteriozno je izašla sa terena nakon što je izgubila drugi set od Kanađanke Lejle Fernandez na Indijan Velsu, i to nakon što je osvojila prvi set sa 6:1.

Anisimova je u drugom setu prokockala šansu za pobjedu, servirala je trijumf, ali je poklekla, a kasnije je u taj-brejku Fernandez došla do izjednačenja u setovima.

Anisimova je nakon toga samo pokupila stvari i krenula prema svlačionici, a na društvenim mrežama je ostavila poruku koja sve objašnjava:

- Zdravo svima, nažalost bila sam bolesna posljednjih nekoliko dana i jučer sam ustala veoma bolesna. Željela sam da pokušam i preguram to tokom meča i nastavim da se takmičim na turniru. Nisam mogla da nastavim meč, jer sam osjetila da izlažem zdravlje riziku.

- Razočaravajuće je za mene da završim ovu nedjelju ovako, ali jednostavno je tako ponekad. Probat ću da budem bolja sljedećeg puta. Radujem se povratku na teren uskoro. Molim vas zadržite negativne komentare za sebe, napisala je Anisimova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.