KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Đoković odgovorio na pitanje o stomačnim tegobama

Teniska zvijezda trijumfom okončala turnir u Parizu uprkos stomačnim problemima

Novak Đoković. AP

N. Č.

6.11.2023

Novak Đoković, podizanjem pehara, uspješno je okončao učešće na Matersu u Parizu, iako je tokom cijelog turnira patio od stomačnih problema. Pobijedivši Grigora Dimitrova sa 2:0 u setovima, Đoković je ostvario još jedan značajan uspjeh u svojoj karijeri.

Nakon velike pobjede, Đoković se našao na konferenciji za medije, gdje je dobio zanimljivo pitanje u vezi s svojim stomačnim problemima. Pitanje je stiglo od novinara čija supruga također ima slične tegobe, a tražio je savjet kako se Đoković oporavio od njih.

- Nisam ljekar i zato ne mogu da dajem medicinske savjete (smijeh). Pretpostavljam da su svi različiti, ali znate, za mene je hidratacija ključna, zaista. Ne mogu da govorim u ime vaše žene ili bilo koga drugog, koja vrsta lijeka pomaže ili ne pomaže - odgovorio je Đoković

Zatim je dodatno opisao svoje iskustvo sa stomačnim problemima tokom turnira. 

- Znate, ovih dana nisam mogao da jedem, pa sam jeo samo jednom dnevno, a ponekad nisam ništa. Držao sam se tečnosti, jer je sve što sam stavio u usta vrlo brzo nestalo (smijeh). Ali iskusio sam bolove u stomaku kao i bilo ko drugi. Možda je za mene to trajalo manje nego za vašu ženu, nisam siguran, ali to su bila tri-četiri dana žestoke borbe. Nedjelja je prvi dan kada osjećam da je to iza mene - istakao je Đoković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.