DOHA

Teška igra za Đokovića: Brejk šansu čekao 20 gemova, ali se ipak plasirao u četvrtfinale

Igrat će s pobjednikom susreta Andrej Rubljov - Nikoloz Basilašvili

Đoković: Velika pobjeda u Dohi. AFP

Avaz.ba

2.1.2019

Teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi. Prvi reket svijeta je poslije tri seta bio bolji od Mađara Martona Fučoviča (Fucsovics) rezultatom 4:6, 6:4, 6:1!

Da je Fučovič veoma dobro igrao, govori i podatak da je Novak tek u 20. gemu meča stigao do prve brejk lopte. Servis ga je odlično služio, pogotovo kada je Đoković u nekoliko navrata imao 30:30 ili 40:40. 

Prijelomni trenutak meča vjerovatno je bio onaj u finišu drugog seta, u trenutku kada je Đoković imao dvije brejk i set lopte.

U prvom setu obojica tenisera su pravila sitne greške, a Mađar je u devetom gemu poveo 40:15 na Novakov servis. Zatim je Đoković izjednačio na 40:40, međutim, Fučovič je vezao dva poena i oduzeo je Novaku servis - 4:5. Brejk je potvrdio s nulom i poveo 1:0 u setovima.

U drugom setu se Đoković mučio sve do tog 10. gema, dok je u trećem setu samo odradio posao. Fučovič je psihički pao i izgubio je servis već na početku meča. Đoković je startao 4:0, što je bilo dovoljno za plasman u narednu rundu.

A tamo će igrati s pobjednikom susreta Andrej Rubljov - Nikoloz Basilašvili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.