TRIJUMF RUSA

Đoković izjavom poslije poraza od Rubljova zabrinuo svoje fanove

Nikada se nije dešavalo ovako, možda na početku karijere. Zato mislim da je povezano sa nekom bolešću, rekao je Novak

Đoković je u trećem setu poražen s čak 6:0. AFP

M. K.

24.4.2022

Srbijanski teniser Novak Đoković izgubio je u finalu ATP turnira u Beogradu od Andreja Rubljova rezultatom 2:6, 7:6 i 6:0.

Mnogo pažnje je Đoković izazvao izjavama nakon meča gdje je govorio o navodnoj bolesti.

- Šteta je što sam u trećem setu ostao bez energije i nisam uspio da pružim veću borbu. Čestitke Andreju koji je već duže vremena u vrhu muškog tenisa. Ono što imam da kažem jeste da sam umoran. Mogao sam i u prvom kolu da ispadnem. Iza mene su tri teška meča u tri seta i to će mi pomoći u nastavku sezone, izjavio je Đoković.

- Nikada se nije dešavalo ovako, možda na početku karijere. Zato mislim da je povezano sa nekom bolešću. Izgleda da je vrijeme za oporavak duže od onog što sam očekivao. Nisam se osjećao loše do drugog seta. Bio sam sretan da dobijem taj-brejk. Izašao sam posle medicinskog tajm-auta i mislio da sam spreman za treći set, ali imao sam goriva samo za dva, tri gema,  dodao je Đoković.

Novinare je zanimalo o kakvoj se bolesti radi.

- Nije kovid, nešto je drugo. Ne želim da zalazim u detalje, to nije potrebno. Pogađala mi je tijelo i metabolizam već nekoliko nedjelja. Malo je zabrinjavajuće da imam ovaj osjećaj na terenu jer ga nisam imao mnogo godinama, kaže Đoković.

On se osvrnuo i na zabranu učešća ruskih tenisera na Vimbldonu.

- U ratu je više patnje nego samo da izgubite pravo da se takmičite ili novac. Život je važniji od svega. Ako pričamo o sportu, mnogi sportisti će patiti zbog te odluke. Što si niže pozicioniran, više ćeš se mučiti. Ja se ne slažem sa ovom odlukom, istakao je srbijanski teniser.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.