TRANSFERI

PSG nudi 104 miliona eura za De Heu, Oblak moguća zamjena

Španski čuvar mreže na posljednjih nekoliko utakmica napravio krupne greške

De Hea: U posljednje vrijeme ne brani kao ranije. AFP

Avaz Sport

30.4.2019

Mančester junajted ozbiljno razmišlja o mogućnosti da proda golmana Davida de Heu (David de Gea) i umjesto njega angažira čuvara mreže Atletika Jana Oblaka.

Kako prenosi ESPN, čelnici kluba s Old Traforda vjeruju da to ne bi bilo tako loše, ako se ima u vidu da De Hea u posljednje vrijeme ne brani kao ranije.

Na posljednjih nekoliko utakmica napravio je krupne greške koje su ekipu koštale bodova, a vjeruje se da je i on poslije osam sezona uvjeren da je najbolje da ode.

De Hea je četiri puta u posljednjih pet sezona bio biran za igrača sezone u Junajtedu, ali još nije produžio ugovor, dok mu sadašnji istječe u ljeto 2020.

Vjeruje se da Pari Sen Žermen ima dobre izglede, a Francuzi su za njegov dolazak spremili 104 miliona eura. Žele ga kao dugoročnu zamjenu za Đanluiđija Bufona (Gianluigi Buffon), koji je na kraju karijere. 

S druge strane, Oblak je nedavno s Atletikom produžio ugovor do ljeta 2023. godine. Unesena je i otkupna klauzula od 120 miliona eura, koja nije kočnica za Junajted koji vjeruje da bi dovođenje reprezentativca Slovenije bio odličan posao. 

Oblak je posljednjih nekoliko sezona jedan od najboljih svjetskih golmana, a i ranije je bio na meti Liverpula i Čelsija. Problem za Mančester junajted mogao bi biti izostanak iz narednog ciklusa Lige prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.