SARAJEVO

Studenti ogorčeni: Kada će se riješiti pitanje našeg boravka u domovima

U drugim kantonima studentski domovi već rade i studenti borave u svojim sobama, navode iz Udruženja

Studentski centar. Arhiv

Piše: A. J. / Avaz.ba

2.6.2020

Iz Udruženja studenata Studentskog centra Sarajevo ogorčeni su jer još nije riješeno pitanje njihovog boravka u domovima.

Kako navode,već duže su u neizvjesnosti s obzirom na to da određeni fakulteti planiraju nastavak nastave, a niko se ne oglašava po pitanju domova.

- Studentski centar je spreman za doček studenata, ali se čeka odluka Kriznog štaba. U mnoštvu odluka i naredbi donesenih u zadnje vrijeme nijednom se nije spomenuo Studentski centar Sarajevo niti studenti stanari. U drugim kantonima studentski domovi već rade i studenti borave u svojim sobama - navode iz Udruženja. 



Studenti kažu da su platili stanarinu za period kada nisu boravili u domovima. Arhiv

Pitaju se da li je problem sastaviti spisak mjera za domove i omogućiti povratak studentima koji su unaprijed platili stanarinu.

- Studenti su prvo izbačeni iz svojih soba, a sada i primorani da traže privatni smještaj - navode iz Udruženja te pozivaju nadležne u Vladi KS da riješe njihov problem.

Napominju da su studenti, prije nego su izbačeni iz domova, platili stanarinu za mjesec.

- Prostom računicom dođemo do podatka da dug prema studentima iznosi skoro 200.000 KM, te će, ukoliko se ti novci uskoro ne vrate ili kompenziraju, neko morati odgovarati za dug - kazali su iz Udruženja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.