BAZA U BUTMIRU

Brigadir Omić: Proces dobijanja NATO akreditacije je prilično zahtjevan

Uspjesi Centra za obuku za operacije podrške miru su prepoznati od strane relevatnih institucija

Pamela Mekgaha i Elvedin Omić. A. Ovčina

Piše: A. Ovčina

18.5.2022

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine danas je organiziralo ceremoniju primopredaje Memoranudma o NATO akreditaciji Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) u bazi u Butmiru.

Prisutnima se obratio i brigadir Elvedin Omić. 

- Dozvolite mi da vam svima poželim srdačnu dobrodošlicu u kamp Butmir i Centar za obuku za operacije podrške miru. Osjećam se zaista privilegirano i počašćeno što imam priliku da vam se obratim na ovaj specijalni dan i svečani trenutak primopredaje NATO Memoranudma o NATO akreditaciji Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) u bazi u Butmiru. Velika je čast i zadovoljstvo biti komandat ove institucije kada su uspjesi prepoznati od strane svih relevantnih institucija. 


Njihovo pristustvo to danas potvrđuje. Proces dobijanja NATO akreditacije je prilično zahtjevan. Postoje mnogi standardi i podstandardi koji se ocjenjuju. Nama su ocijenili sve te standarde pozitivno. Želio bih da naglasim dva standarda koja su ocijenjena najvišom ocjenom i koja zaista pokazuju pravu vrijednost Centra za obuku za operacije podrške miru a to su konstantno poboljšanje i kontinuitet - rekao je između ostalog Omić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.