SJEDNICA HNS-A BIH

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao u Mostar

Na Saboru će biti predstavljena Deklaracija HNS BiH, Demografska strategija Hrvata u BiH te Pravilnik o odlikovanju i priznanjima HNS BiH

Premijer Hrvatske Andrej Plenković. Jurica Galoic/PIXSELL

N. Aj.

4.2.2023

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković stigao je u Mostar s delegacijom kako bi učestvovao na zasjedanju 11. Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH koji okuplja predstavnike i izaslanike svih hrvatskih stranaka u BiH, a na čijem čelu je lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

Zasjedanje Sabora održava se u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a pozvana su 664 izaslanika te brojni gosti kako iz BiH tako i iz susjedne Hrvatske.

Na Saboru će biti predstavljena Deklaracija HNS BiH, Demografska strategija Hrvata u BiH te Pravilnik o odlikovanju i priznanjima Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Deklaracija 11. zasjedanja sadrži osam tačaka i najvažniji je dokument zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH. Dokument se nastavlja na dosad usvojene deklaracije s ranijih zasjedanja i govori o glavnim smjernicama djelovanja Hrvatskog narodnog sabora u idućem mandatu.

- Hrvatski narodni sabor BiH Deklaracijom s 11. zasjedanja još jednom potvrđuje i utvrđuje smjer djelovanja svih legitimnih političkih predstavnika Hrvata u idućem razdoblju, kao i do sada bit će obavezna za sve hrvatske legitimne političke predstavnike u BiH - saopćeno je iz HNS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.