U PONEDJELJAK

Zakazana sjednica Kolegija NSRS nakon što je istekao "Dodikov rok" Ustavnom sudu BiH

Dodik je ranije izjavio da će “biti zakazana sjednica NSRS na kojoj će biti donesen zakon o prestanku važenja i objavljivanja odluka tog suda u RS"

S jedne od prethodnih sjednica NSRS-a. Printscreen

N. Aj.

23.6.2023

"Rok" koji je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik "dao" Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine da povuče odluke, istekao je danas u podne. 

Najavljena je sjednica Kolegija Narodne skupštine RS.

- Predsjednik NSRS Republike Srpske Nenad Stevandić sazvao je za ponedjeljak, 26. juna 2023. godine, u prostorijama parlamenta, sjednicu Kolegijuma Narodne skupštine, sa početkom u 10 sati (Ovalni salon). Prijedlog dnevnog reda sjednice Kolegijuma: Utvrđivanje prijedloga dnevnog reda i termina održavanja Osme posebne sjednice NSRS i Razno - navodi se u kratkom saopćenju.

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je ranije da će “biti zakazana sjednica NSRS na kojoj će biti donesen zakon o prestanku važenja i objavljivanja odluka tog suda u RS i zaštiti osobe koja budu progonjena zbog toga od organa BiH”.

- Mi ćemo taj zakon donijeti veoma brzo, bez ikakvih problema, možda već u utorak, 27. juna, i nastaviti našu dalju političku borbu - rekao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.