ZNAČAJAN PROJEKT

Potpisan ugovor o izgradnji gradske tržnice u Posušju

Po današnjem potpisivanju Ugovora slijedit će izvođenje radova na terenu, kako vremenski uslovi budu dozvoljavali

Nakon izražene potrebe za izgradnju gradske tržnice u samom centru grada (lokalitet Mokri Dolac), prijavljena je projektna inicijativa i odobrena u okviru projekta ANC BiH. Općina Posusje

FENA

8.11.2023

U uredu načelnika Općine Posušje u srijedu je upriličeno potpisivanje Ugovora o realizaciji projekta: Izgradnja I. faze gradske tržnice na području općine Posušje u okviru projekta "Održivi ekonomski razvoj i zaštita okoliša područja s prirodnim ograničenjima u Bosni i Hercegovini - ANC BiH, ukupne vrijednosti 172.233,36 KM (vlastito sufinansiranje iznosi 65.640,62 KM).

Potpisan ugovor

Ugovor su potpisali općinski načelnik Ante Begić, Stipan Mrvelj ispred preduzeća Mrvelji d.o.o. i Mauricio Raeli (Maurizio) predstavnik Međunarodnog centra Hautes Etudes Agronomiques Méditerranéennes - Bari (CIHEAM Bari), tijelo C.I.H.E.A.M., uz prisustvo Suzane Madžarić, koordinatorice projekta ANC BiH, Omera Kurtovića, direktora Federalnog zavoda za poljoprivredu, i prof. Marka Ivankovića, saopćeno je iz Općine Posušje.

Početkom februara ove godine Općina Posušje je krenula s aktivnostima uključivanja u projekt ANC BiH. Potpisan je Memorandum o saradnji te je počeo proces izrade Strategije ruralnog razvoja, čije su aktivnosti izrade pri samom završetku te planiranja infrastrukturnih potreba, odnosno ulaganja u poljoprivredno-prehrambeni sektor.

Uskoro izvođenje radova

Nakon izražene potrebe za izgradnju gradske tržnice u samom centru grada (lokalitet Mokri Dolac), prijavljena je projektna inicijativa i odobrena u okviru projekta ANC BiH. Potom je provedena konkursna procedura, a projektni tim ANC BiH je izabrao izvođača radova Mrvelji d.o.o., u skladu s dostavljenom ponudom i ispunjavanjem tehničkih uslova definiranim u javnom pozivu za dostavu ponuda, pojasnili su iz Općine.

Po današnjem potpisivanju Ugovora slijedit će izvođenje radova na terenu, kako vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.