BORBA PROTIV KORUPCIJE

Ministar Konaković sudjeluje u radu Ministarskog vijeća OSCE-a

Ministar vanjskih poslova BiH, Elmedin Konaković obratit će se ministrima kao šef delegacije BiH u toku prve plenarne sesije

Elmedin Konaković. N. Šaljić / Avaz

N. Č.

29.11.2023

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, na poziv predsjedavajućeg OSCE-a ministra vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujara Osmanija, sudjelovat će u radu tridesetog po redu Ministarskog vijeća OSCE-a od 30. novembra do 01. decembra 2023. godine u Skoplju. Tom prilikom ministar Konaković obratit će se ministrima kao šef delegacije Bosne i Hercegovine u toku prve plenarne sesije. Ministar Konaković će u ime BiH potpisati i zajedničku izjavu o borbi protiv korupcije nakon čega će se obratiti medijima zajedno sa predstavnicima Albanije, Crne Gore, Srbije, i Makedonije.

Svečano otvorenje zasjedanja će se održati u četvrtak 30. novembra u 10:00 sati.

Planirano je održavanje tri plenarne sjednice i završne sjednice nakon čega će 01. decembra u 13:30 sati biti održana konferencija za novinare.

Na marginama ministarskog sastanka, ministar Konaković će održati bilateralne sastanke sa generalnom sekretarkom OSCE Helgom Šmit (Schmid), te sa ministrima inostranih poslova Kanade, Finske, Japana, Azerbejdžana, Danske, i Moldavije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.