DRAMA U SISKU

U Hrvatskoj uhapšen Nermin Ćulum

Njega švicarsko pravosuđe traži zbog sumnje u međunarodnu prostituciju i trgovinu ljudima

A. Č. / Jutarnji list

25.8.2022

Nermin Ćulum uhapšen u Hrvatskoj. Agencije

Policijske duge cijevi danas su okupirale zgradu Županijskog suda u Sisku.

Naime, kako navode hrvatski mediji na sudsko ročište sa lisicama na rukama u Sud je doveden 39-godišnji Nermin Ćulum koji je odranije poznat policijskim agencijama u BiH.

Ćulum je uhapšen u srijedu na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica  - Bosanska Dubica dok je ulazio u Hrvatsku. Bio je putnik u automobilu Land Rover njemačkih tablica.

Vjeruje se da nije znao da je za njim raspisana međunarodna Interpolova potjernica iz Švicarske još od 18. avgusta ove godine.

Njega švicarsko pravosuđe traži zbog sumnje u međunarodnu prostituciju i trgovinu ljudima, javlja Jutarnji list.

Određen mu je ekstradicijski pritvor i do daljnjega ostaje iza rešetaka zatvora Zagreb, a izručenju Švicarskoj se, kako pišu hrvatski mediji, usprotivio.

S koliko ga se tačno krivičnih djela povezuje i koliko je žrtava nije poznato, no neslužbeno se saznaje da je riječ o istraživanju koje seže unazad desetak godina.

Među organizacijama i pojedincima koji se u BiH smatraju opasnim našla su se i imena braće Ćulum, Armina i Nermina, za koje je navedeno da su na čelu bajkerske organizacije "United Tribuns".

„United Tribuns“ 2004. je u Njemačkoj osnovao bh. bokser Armin Ćulum zvani Boki, koji je za svoju organizaciju u medijskim istupima tvrdio da je zajednica ili bratstvo bodibildera, poznavalaca borilačkih vještina i izbacivača i da nemaju ništa s kriminalom.

No, njemačka policija tvrdi suprotno i proglasila je tu organizaciju mafijaškom i trećom po opasnosti u Evropi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.