BRZA REAKCIJA

Libijski premijer suspendovao ministricu zbog tajnog sastanka s izraelskim zvaničnikom

U subotu je Ministarstvo vanjskih poslova Izraela saopćilo da je prošle sedmice održan "historijski sastanak" šefova diplomatija Izraela i Libije

Najla El Manguš. Anadolija

Anadolija

28.8.2023

Libijski premijer Abdul Hamid Dbeibeh suspendovao je ministricu vanjskih poslova Najlu Al-Mangoush nakon što se tajno u Rimu sastala s izraelskim ministrom vanjskih poslova Elijem Cohenom.

- Odlučeno je da se suspenduje libijska ministrica vanjskih poslova Najla Al-Mangoush i da se pokrene istraga protiv nje - navodi se u saopćenju koje je objavila Vlada nacionalnog jedinstva.

U subotu je Ministarstvo vanjskih poslova Izraela saopćilo da je prošle sedmice održan "historijski sastanak" šefova diplomatije Izraela i Libije.

Istaknuto je da je ovo bio prvi sastanak ministara vanjskih poslova dviju država, dodajući da je razgovarano o historijskim vezama dvaju naroda, naslijeđu libijskih Jevreja i mogućnostima saradnje njihovih zemalja.

Dbeibeh je imenovao Fathallaha Zannija, sadašnjeg ministra za mlade, za privremenog ministra vanjskih poslova i uputio Al-Mangoush pred istražno vijeće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.