LIČNOST DANA

Ismir Mirvić: Djela, a ne riječi

Većinski vlasnik Sarajeva na djelu pokazuje kako se treba voditi klub

Mirvić: Ulaže u ekipu. Printscreen

5.7.2023

FK Sarajevo je u proteklim mjesecima poslovao odlično, a za to najveće zasluge snosi Ismir Mirvić, većinski vlasnik kluba iz Titove 38b. Ovaj tim postepeno se gradi s idejom kako da se približi evropskoj eliti, što se pokazalo i u posljednjih nekoliko dana, kada bordo tim potpisuje nove igrače i zadržava okosnicu tima iz prošle sezone.

Najboljim igračima iz prošle sezone, poput Ivana Borne Jelića Balte i Maria Vrančića, produžio je ugovore, a za kapitena Ziljkića je odbio ponudu tešku 600.000 eura. Nešto na šta bi mnogi skočili da prihvate i vide neku zaradu.

Osim toga, na Koševo je doveo Adalberta Penjarandu (Penaranda), bivšeg igrača Votforda i Udinezea. Tu je i Kevin Viveros, za kojeg je platio pozamašno obeštećenje.

Mirvić izgleda cijeni viši cilj i neće ga nekoliko eura poremetiti u ispunjavanju toga. Američko-bosanski biznismen je ponudio novu viziju kako bi jedan klub iz Premijer lige BiH trebao biti vođen. Involviranost ne samo kroz prazne riječi već i kroz finansije, kao i korištenje dobro organizirane mreže kontakata, Sarajevo je učinilo stabilnim klubom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.