LIČNOST DANA

Nermin Bašić: Posložio stvari

Navijačima Željezničara dao razlog za radost

Bašić: Nije se uplašio pritiska. N. Šaljić

24.7.2023

Željezničaru je izmicala Evropa, snovi navijača su se rušili, a onda je na trenersku klupu „Plavih“ stigao Nermin Bašić. Nije se uplašio pritiska, uhvatio se ukoštac s problemima i za kratak period ekipu vratio na pravi kolosijek.

Fudbaleri su pod njegovom trenerskom palicom izborili Evropu, a onda su napravili veliki uspjeh i eliminirali Dinamo Minsk. „Plavi“ su prošli u drugo pretkolo Konferencijske lige zahvaljujući odlično pripremljenoj i taktički savršenoj utakmici Bašića i njegovog stručnog štaba.

Svojevremeno su ga zvali „mali Ćiro“, jer je legendarni Miroslav Ćiro Blažević u njemu vidio svog nasljednika. Bašić je upijao znanje i čekao pravu priliku.

Travničanin je za kratko vrijeme kupio navijače Željezničara. Ponovo je Željo igrao lepršav fudbal, a Grbavica je opet puna kao nekada. Navijači se bore za kartu više. U nedjelju su puštene karte za meč s Nefčijem u drugom pretkolu, a ispred Grbavice je snimljen fascinantan prizor – red navijača koji su čekali vrijedan komadić papira protezao se gotovo do kružnog toka u Hrasnom.

Bašić je posložio stvari, a svima onima kojima je Željezničar u srcu dao mnogo razloga za radost. I ne čudi euforija pred naredni evropski meč, gdje će Bašić ponovo pokušati napraviti veliki rezultat.

Nermin Bašić rođen je 24. novembra 1983. godine u Travniku. Fudbalsku karijeru je prekinuo zbog povrede, pa se okrenuo trenerskom zanatu. Svojevremeno je bio jedan od najmlađih trenera u Evropi. Prije Željezničara je vodio Travnik, Metalege, Slogu Simin Han, Radomlje, Goricu i Tuzla City.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.