HRVATSKA

HDZ odgovorio SDP-ovki: Kako u EP gledaju na posrnulog partijca Grbina, koji ekstremnoj desnici nudi koaliciju s ljevicom?

Kako tek u Evropi gledaju na to što se "progresivna" eurozastupnica klanja Milanoviću, što bespogovorno slijedi kršitelja Ustava

Biljana Borozan. Dino Stanin / PIXSELL

S. S.

3.5.2024

Nakon što je zastupnica SDP-a Evropskom parlamentu Biljana Borozan izjavila da u Briselu ne gledaju blagonaklono na razdavajanje manjina i potencijalnu koaliciju sa ekstremnom desničarskom strankom.

Nakon toga su reagovali na Facebooku iz HDZ-a, gdje su naveli da i SDP pregovara sa tom istom strankom.

- Kako onda u Evropskom parlamentu gledaju na posrnulog partijca Grbina, koji toj istoj "ekstremno desnoj opciji" - kako je naziva gospođa Borzan - nudi koaliciju s ljevicom kako bi pokušao spasiti sebe i SDP? Kako tek u Evropi gledaju na to što se "progresivna" eurozastupnica klanja Milanoviću, što bespogovorno slijedi kršitelja Ustava koji želi prebaciti Hrvatsku u ruski kamp?

Koji kao po tekućoj vrpci vrijeđa ne samo manjine, nego i EU, NATO, SAD, cijeli demokratski Zapad. Koji balkanski prostači i svakodnevno nas svađa s civiliziranim svijetom. Zadivljujuća je ta ljevičarska lakoća dvostrukih kriterija i licemjerja - naveli su iz HDZ-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.