PROFI BOKS

Odlazak neporaženog kralja za kojeg mnogi nisu čuli

Svojim omjerom nadmašio i Mejvedera

Menajotin (lijevo): Objavio kraj. Facebook

Avaz.ba

22.6.2020

Boskserski WBC-ov prvak u slamka (minimum) kategoriji Veninh Menajotin (Wanheng Menayothin) objavio je kraj bokserske karijere te se u penziju povukao s 34 godine i impresivnim 54-0 omjerom.

Ova vijest posebno je odjeknula i zbog činjenice da je savršenih 50-0 od Flojad Mejvedera (Floyda Mayweathera) sada drugi najbolji omjer u bokserskoj historiji, prenosi "Fight Site".

Menajotin, inače rođen kao Čajapon Monsri (Chayaphon Moonsri), debitirao je u profesionalnom boksu 2007. godine, a cijelu je karijeru proveo u slamka kategoriji.

Riječ je o borcu koji je na američkom tlu trebao debitirati ranije ove godine, ali je ta priredba otkazana zbog pandemije koronavirusa. Sve mečeve je odradio na Tajlandu.

Odlučio sam da je dobro prestati s boksom. Moji roditelji te braća i sestre nisu se nikad bavili ovim sportom. Ja svoje odluke donosim sam i najbolje znam kako se osjećam. Niko ne poznaje moje tijelo kao ja. Svi trebaju novac, ali meni je prioritet oporaviti svoje tijelo. Hvala svima koji me podržavaju, poručio je Menajotin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.