PRVA LIGA FBIH

Velež prozivkom u ponedjeljak počinje pripreme za proljetni dio

Na zimski odmor otišli posljednji

Velež: Drugi dio priprema "Rođenih" u Turskoj. FK Velež

Avaz Sport

5.1.2019

Nakon tri sedmice odmora, Velež nastavlja sa treninzima, te tako otvara pripremni period za proljetni dio Prve lige FBiH za sezonu 2018/19.

Šef stručnog štaba "Rođenih", Ibro Rahimić, zajedno sa svojim pomoćnicima Kodrom, Melherom i Trnovcem izvršit će prozivku igrača u ponedjeljak, 7. januara, na Stadionu Rođeni u 13 sati.

"Rođeni" su na zimski odmor otišli posljednji, 14. decembra 2018. godine, a prvi otvaraju pripreme za proljetni dio prvenstva, što dovoljno govori kolika je želja da se na kraju sezone proslavi ulazak u toliko željenu Premijer ligu BiH. 

Prva sedmica će se iskoristiti za razne preglede, testove, kao i za pripremu organizma igrača za napore koji su pred njima. Nakon toga, naredne dvije sedmice će igrači trenirati u Mostaru, da bi mogli  28. januara otputovati u Tursku, gdje će se najviše raditi na uigravanju ekipe kroz četiri prijateljske utakmice. Ekipa se nakon dvije sedmice rada vraća u Mostar, te će kroz dodatne utakmice i treninge brusiti forma za početak proljetnog dijela sezone.

Podsjećamo, "Rođeni" su prvi dio sezone završili na 1. mjestu sa 39 bodova, 7 više od drugoplasiranog Olimpika. U prvom proljetnom kolu, 2. marta godine Velež će ugostiti ekipu Čapljine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.