PRIZNANJA Iznenađujući rezultati

Španci u velikoj anketi izabrali najboljeg hrvatskog nogometaša u historiji: U konkurenciji bio i Prosinečki

Učestvovalo gotovo 185 hiljada čitaoca

Avaz Sport
25.04.2019 07:12

Španci izabrali najboljeg hrvatskog nogometaša u historiji

Foto: AFP

Poznati španski dnevni list "Marca" u svom je online izdanju provela veliku anketu među svojim čitaocima u kojoj ih je upitala da izaberu najboljeg nogometaša po zemljama.

Najbolje nogometne nacije na svijetu imale su i imaju veliki broj zvijezda tokom historije igre, ali samo je jedan najbolji -  poručili su s "Marce" te su predstavili svoje kandidate. 

U izbor su ponudili i Hrvatsku. Tako se birao između Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Luke Modrića, Roberta Prosinečkog.

U anekti je glasalo gotovo 185 hiljada čitaoca, a njih 63 posto dalo je svoj glas Modriću. Iza njega su se poredali Šuker (21 posto), Boban (11 posto) te Prosinečki (5 posto).

Kod Argentine Mesi (Messi, 65 posto) je slavio ispred Maradone (24 posto) i Di Stefana (11 posto), najbolji u Njemačkoj su Bekenbauer (Beckenbauer, 71 posto), Gerd Miler (Muller, 12 posto), Mateus (Matthaus) i Kan (Kahn, 7 posto) te Rumenige (Rummenigge, 3 posto). Pele (54 posto) je najbolji Brazilac, iza njega su Ronaldo (27 posto), Ronaldinjo (Ronaldinho, 19 posto) te Nejmar (Neymar, 0 posto).

Komentari

NA VRH