FK SARAJEVO

Kovačević pod nadzorom medicinskog tima: Marinović na slatkim mukama posebno u veznom redu

Adukor je već uključen u puni trenažni proces. FK Sarajevo

Piše: G. Š./Sport Avaz

10.9.2020

Aktuelni prvak BiH s Koševa spreman je za sutrašnji (20 sati) derbi na našem najvećem stadionu protiv banjalučkog Borca. Osim golmana Vladana Kovačevića, koji je u Moldaviji povrijedio aduktor i upitan je za duel sa starim rivalom, svi ostali igrači su spremni za meč. 


Kovačević je odmah po povratku mladih reprezentativaca u Sarajevo pod nadzorom medicinskog tima kluba s Koševa, koji čini sve da ga osposobi za sutrašnji meč.


Tokom ove reprezentativne pauze u bordo tim se vratio Joahim Adukor (Joachim), što je dodatno pojačalo konkurenciju u veznom redu, ali i zadnjoj liniji, gdje on također može uspješno igrati. Bit će zanimljivo vidjeti gdje će ga koristiti Vinko Marinović, jer je sada "velika gužva" u veznom redu.


Za razliku od prethodne utakmice i pobjede u Bijeljini (0:2), u konkurenciju za tim se vraćaju veznjaci Amar Rahmanović i Mirko Oremuš, a tu su još - pored Adukora, i Tino Sven Sušić, Aleksandar Pejović, Andrej Đokanović, Zinedin Mustedanagić... 

 

Inače, Borac je na Koševu posljednji put slavio 2010. godine, kada je bilo 1:0. Istina, tri godine kasnije Banjalučani su ostvarili pobjedu 3:0, ali za "zelenim stolom", s obzirom da je meč u 70. minutu, pri rezultatu 0:0, zbog utrčavanja domaćih navijača na teren registrovan službenim rezultatom.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.