ARGENTINA

Pet osoba pod istragom zbog Maradonine smrti

G. Š. / Sport klub

Tužilaštvo kroz istragu pokušava da utvrdi da li je Maradonina smrt posljedica nemara u liječenju

Foto: Arhiva


Argentinsko javno tužilaštvo proširilo je danas istragu za ubistvo iz nehata na još troje ljudi bliskih Dijegu Maradoni (Diego) pa sada istražuju ulogu čak petoro lica u smtri fudbalske legende.

Ubistvo iz nehata

Od kada je Tužilaštvo pokrenulo istragu ona je obuhvatala Maradoninog fizijatra Leopolda Lukea i psihijatra Avustinu Košakovu.

U utorak je objelodanjeno da su istragom za ubistvo iz nehata sada obuhvaćeni i Maradonin psiholog Karlos Dijaz i dva medicinska tehničara, Dajana Madrid i Rikardo Almiron, koji su brinuli o njemu u periodu od izlaska iz bolnice do smrti. Za sada nema konkretne optužnice, ali se očekuje da sva pomenuta lica budu zvanično ispitana u narednom periodu.

Tužilaštvo kroz istragu pokušava da utvrdi da li je Maradonina smrt posljedica nemara u liječenju. Kako je za sada utvrđeno, Dijaz je prvi ušao u Maradoninu sobu u vrijeme smrti i besuspješno pokušao da mu ukaže prvu pomoć prije nego što je pozvao hitne službe. Almiron je bio dežuran tokom noći i rekao je da je Maradona spavao kada je on otišao u 6.30 sati ujutru, oko šest sati prije nego što je upućen poziv hitnoj pomoći.

Priznala da je lagala

Dijana Madrid već je priznala da je slagala kada je u prvom ispitivanju rekla da je obišla Maradonu ujutru kada je preuzela smjenu. Ona je navela da je laž izrekla zato što je pritiskala firma preko koje je angažovana. 

Istraga obuhvata period od 3. novembra kada je Maradona imao krvarenje na mozgu, sa posebnim fokusom na dane između 11. i 25. novembra, odnosno od izlaska iz bolnice do smrti.

NA VRH

Podijeli članak na